Proximitat SCEWC SMWC

Les startups catalanes promotores de les ciutats intel·ligents

Escrit per Miquel Orozco

Un dels aspectes que podem treure pit els catalans és tenir un gran teixit d’startups i emprenedors que aporten innovació al país. A l’Smart City Expo World Congress se’ls ha dedicat un espai per a exposar-se, a mans del 4YFN, l’esdeveniment que potencia les startups d’arreu del món.

Des de PCatalà ens hi hem passat i us portem un repàs d’algunes de les empreses joves que s’hi han exposat:

Watchity

Es tracta d’una plataforma de producció de vídeo en directe. Watchity facilita la feina als mitjans que emetin vídeo per Internet, oferint-lis una plataforma tant d’edició com d’emissió del vídeo. Un dels punts forts és l’emissió de vídeo des de diferents càmeres, permetent a l’usuari visor tenir totes les càmeres en pantalla i canviar entre elles. Un altre punt fort és que permet obrir l’streaming a tercers. Per exemple, estas emetent una manifestació en directe amb un desplegament limitat de càmeres segons el teu personal. Obrint l’emissió permets que qualsevol persona que estigui per allà pugui gravar amb el seu mòbil i passar-te a tu el vídeo per a que el puguis afegir al streaming, com si es tractés d’una càmera més. Això és el que anomenen “vídeo col·laboratiu”.

Tota l’edició de vídeo es realitza des d’una web, només necessites descarregar un sofrware en el dispositiu amb el que realitzis la gravació.

També t‘interessarà:  Nepcom, l'aplicació d'origen català que garanteix la missatgeria xifrada

Shotl

Sota l’slogan “El teu nou transport urbà“, Shotl pretén transformar la manera de desplaçar-se en les ciutats. Actualment els autobusos urbans son un dels mitjans més utilitzats però no sempre van plens ni la ruta és la més òptima pels usuaris que en aquell moment estan pujats.

És però això que Shotl disposa d’uns petits autobusos que són sol·licitats pels usuaris. El funcionament és el següent: l’usuari marca en el seu dispositiu mòbil a on vol anar. En uns minuts arriba l’autobús, et passa a buscar i et porta fins la teva destinació, passant per les destinacions que els demés passatgers han sol·licitat, realitzant la ruta més òptima per a tots.

Es tracta d’un estil de mitjà de transport que no ha existit fins ara, força trencador i que pot transformar la mobilitat urbana, sobretot gràcies al poc temps d’espera, ja que la mitjana d’espera de l’autobús des que el marques amb el mòbil és de 9 minuts. A més, actualment està en funcionament a Sant Cugat dins el sistema tarifari integrat de ATM, per tant, qualsevol targeta T-10, T-Jove és compatible per pagar el viatge.

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!