Microsoft

Surface Laptop, el nou portàtil de Microsoft

Escrit per Miquel Orozco

Els de Redmond aposten fort per la gamma Surface, encara que els anteriors tablets de la gamma estaven dedicats per a un públic molt específic (sobretot pel seu elevat preu), fa uns dies ens han presentat la seva última aposta en el sector: El Surface Laptop.

Però no és un portàtil qualsevol, sinó que està enfocat per al públic estudiantil, sobretot per a estudiants universitaris que vulguin treure el màxim rendiment al seu ordinador alhora que vulguin un dispositiu lleuger. Anem a veure les característiques a fons:

Disseny amb olor a Surface

Un aspecte que s’ha d’acceptar de Microsoft és que saben mantenir la personalitat d’un dispositiu, i és que aquest Surface Laptop maté l’essència de la gamma, molt simple, elegant i minimalista.

Bàsicament es tracta d’una pantalla PixelSense de 13,5 polzades tàctil i compatible amb la tecnologia Windows Ink de Microsoft, la tecnologia que van presentar fa une mesos que transforma l’experiència a l’hora de dibuixar sobre un tablet de forma molt immersiva. La pantalla també és Gorilla Glass (encara que no especifiquen la versió, suposem que serà la 5a).

La gran diferència d’aquest portàtil amb els demés que hi ha avui dia al mercat és el teclat. Aquest està cobert amb un teixit anomenat “Alcánatara”, que aporta una sensació força luxosa al dispositiu i que afirmen que és resistent a l’aigua (s’haurà de veure com atrau la brutícia). Les tecles són silencioses i molt sensibles, afirmen des de Microsoft.

Rendiment d’Ultrabook

El Surface Laptop equipa un Intel Core i5 o i7 segons el model de setena generació, amb 4GB, 8GB o 16GB de RAM. Unes característiques gens despreciables i que permetran a Microsoft crear una gamma de preus força àmplia. En quan a la capacitat disposarà de SSD fins a 512GB, res de l’altre món però podrà aprofitar la potència dels SSD.

També t‘interessarà:  El nou Windows 10 permet enllaçar un mòbil Android amb un PC

Si parlem del sistema operatiu farà servir el nou Windows 10S, una versió del Windows 10 per a estudiants que va presentar Microsoft juntament amb aquest nou Surface.

Conclusions

El Surface Laptop és una gran aposta de Microsoft pel sector dels portàtils, concretament dels Ultrabooks (portàtils lleugers i potents per a endur-se a tot arreu). L’enfoquen per a estudiants, sobretot universitaris que han de carregar tot el dia el seu portàtil i que necessiten que sigui lleuger però alhora no perdre en rendiment.

Estarà al venta el 15 de juny, però ja es pot pre-reservar des d’avui en la web de Microsoft. Sortirà en 4 colors: platí, or grafit, bordeus i blau cobaltSi parlem dels preus tenim:

  • Core i5, 128GB SSD i 4GB de RAM: 999$
  • Core i5, 256GB SSD i 8GB de RAM: 1299$
  • Core i7, 256GB SSD i 8GB de RAM: 1599$
  • Core i7, 512GB SSD i 16GB de RAM: 2199$

 

Uns preus que no estan a l’abast de qualsevol estudiant universitari (i menys si tenim en compte que a Catalunya tenim una de les taxes universitàries més elevades d’Europa) però no deixa de ser un producte que, per les especificacions que disposa, és quasi perfecte per als estudiants. Nosaltres esperarem a rebre una unitat per provar a PCatalà i descobrir si realment rendeix tal i com les dades mostren.

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers