Últimes notícies Videojocs

El teclat valencià ergonòmic dissenyat per al gaming

Guillem Lliboutry

Luis “Deilor” Sevilla és un exentrenador d’e-sports, concretament de l’equip FNATIC, però avui no parlarem d’ell per això. Ahir a la tarda va publicar mitjançant el seu compte de Twitter un tuit on desvelava el seu nou projecte, un teclat mecànic ergonòmic molt peculiar.

S’anomena Shortcut Gaming Keyboard i no té res de semblant amb un teclat convencional més que la forma de les tecles. I és que l’objectiu d’aquest teclat és revolucionar la forma en què els jugadors d’e-sports competeixen a la vegada que redueix els dolors i cansaments en diferents parts del cos durant les hores de joc.

Com ell mateix explica: “Duran els meus 10 anys d’experiència competint en els més alts nivells del Poker Online i de League of Legends, he vist nombrosos jugadors patint problemes mentals tals com depressió, ansietat, etc. o problemes físics com dolors d’esquena, coll, contractures, migranyes, etc. No importa si el dolor era mental o físic, tots es traduïen en efectes negatius durant les hores de son dels jugadors, nivells d’energia durant el dia, concentració, motivació o autoestima.” Continua explicant: “No pots rendir al màxim si tens problemes en ambdues bandes (mentalment i físicament). Si una banda cau, l’altre ho farà tard o d’hora també.”

IBM model M del que fa referencia.

També posa en evidencia el fet que el teclat que puguis estar utilitzant en aquest precís moment, tingui el mateix disseny que un IBM model M però simplement hagi canviat el fet de tenir leds i un parell de tecles més com les de “Windows” al costat d’ambdues tecles “alt”, fet que deixa clar que portem més de 30 anys utilitzant el mateix perifèric que també s’utilitzava anteriorment NOMÉS per escriure amb les màquines d’escriure.

També t‘interessarà:  Primeres impressions de Nintendo Switch

Conclou en Luis: “Vull abordar aquest tema. Vull crear el millor perifèric possible per gamers i així ajudar a difondre la informació correcte per a poder prendre millors decisions respecte al rendiment i a la salut. Coses que en alguns casos afecta la nostra carrera professional, però sempre afecta de forma general a la nostra felicitat.”

Algunes característiques del teclat són l’ergonomia, la personalització total del mapejat de les tecles, leds RGB i el fet de ser Open Source.

Actualment, l’aspecte del que seria el Shortcut és el de la imatge de sota. Cal tenir en compte que encara és un prototip en desenvolupament i, si arriba a bon port el projecte, la versió final pot ser diferent en alguns aspectes.

Aspecte del prototip actual del Shortcut.

 

Més informació: shortcut.gg

Sobre l'autor

Guillem Lliboutry

Guillem Lliboutry

Apassionat de les noves tecnologies. M'encanten els videojocs i els hi dedico bona part del meu temps.

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers