Anàlisi

Tesla Model X, a l’altura de les noves tecnologies?

Escrit per Miquel Orozco

En el passat Automobile Barcelona vam poder provar un vehicle Tesla, concretament el Tesla Model X, un vehicle que destaca tant en temes d’eficiència, motor com tecnologia a bord.

Tesla sempre s’ha vist com una marca que aposta molt per les noves tecnologies i el medi ambient, tots els seus vehicles són elèctrics i sempre s’ha dit que equipen les últimes tecnologies. Això ho hem volgut comprobar en persona i aquí us portem les nostres impressions.

Pantalla immensa

El Tesla Model X disposa d’una gran pantalla vertical de 17 polzades, és com tenir un gran tablet dins el cotxe. Des d’aquesta pantalla pots controlar tot. Des d’obrir o tancar totes les portes del cotxe (fins i tot el maleter) fins a controlar la modalitat de conducció (“sport” per defecte o “insane” per córrer més).

Però el gran atractiu d’aquesta pantalla és que a més de controlar els diferents aspectes del cotxe pots fer-la servir com si es tractés d’un tablet amb sistema operatiu propi. Pots obrir un navegador web (i consultar PCatalà mentre condueixes), obrir el Google Maps i viatjar pel món… I aquí ens aturem per comentar el Google Maps. El navegador del cotxe és el propi Google Maps amb tots els avantatges que això comporta. Pots definir rutes tenint en compte el trànsit en temps real, veure el mapa en vista de satèl·lit, obrir el Street View i tots els beneficis que té l’aplicació de mapes de Google.

També inclou Spotify, amb una subscripció Premium ja pagada per Tesla per a que et puguis oblidar completament de CDs, USB o de descarregar música. Ja perd molt sentit connectar el mòbil per Bluetooth per escoltar les músiques quan les pots cercar des d’Spotify o fins i tot YouTube.

Però aquí no es queda tot, ja que el vehicle disposa de connectivitat 4G gratuïta per sempre, que corre a càrrec de Tesla. Només faltaria que en un cotxe valorat en més de 100 mil euros et facin pagar una subscripció per l’Internet.

Un altre aspecte que ens ha cridat l’atenció és que mentre en altres cotxes d’altres marques quan s’assoleix una velocitat en concret i en la pantalla s’està visualitzant una pel·lícula o navegant per Internet, automàticament es bloqueja per a no distreure el conductor. A Tesla això no passa i el copilot -o el conductor si és una mica imprudent- pot utilitzar la pantalla mentre el cotxe estigui en marxa, vagi a la velocitat que vagi.

També t‘interessarà:  Anàlisi del Xiaomi Roidmi 2s: carregador, transmissor FM i mans lliures

Per què fer servir Android Auto o Apple Car?

Els últims cotxes que estan sortint a la venta els veiem amb novetats importants com la incorporació d’Android Auto o Apple Car, on connectant el mòbil al cotxe pots disfrutar l’una experiència Android o iOS.

Tesla no disposa ni d’Android Auto ni Apple Car, directament perquè no ho necessita. El sistema operatiu que equipa el Tesla Model X és força superior al que podem veure en el sistema operatiu de Google. Mentre Android Auto no funciona si no connectes el mòbil al cotxe, en els Tesla no és necessari connectar el mòbil, gairebé et pots oblidar d’ell. L’ordinador de bord és tant complet que per l’única funció que sería necessari connectar el mòbil és per trucar a algun dels teus contactes.

A part no tot és la gran pantalla la qual disposa, sinó que el conductor també te davant una pantalla on pot visualitzar la caràtula de la cançó que està sonant (i fer servir els controls que disposa en el volant per canviar-la o modificar el volum), també pot veure un gràfic amb les velocitats que ha arribat durant la ruta i altres pantalles i gràfics que es poden configurar que no hem aprofundit prou.

Conclusions

Amb la prova que hem pogut fer podem confirmar que els vehicles Tesla estan a l’altura del que s’espera i del que la gent creu, no és cap “hype” ni “bulo” que corre, sinó que realment estan molt ben equipats en quan a noves tecnologies.

Aquesta ha estat una primera presa de contacte amb el Tesla Model X, en cap moment és un anàlisi complet i esperem poder-ne realitzar un per portar tots els detalls d’aquest vehicle que sens dubte, apunta molt alt en quan a noves tecnologies i sobretot, en aquest sistema operatiu que és força superior a Android Auto o Apple Car, encara que aquestes dos multinacionals portin molts anys en el sector de la connectivitat mòbil.

Fotografies | Humbert Blanco

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers