Barcelona Games World 2017

Torna la Barcelona més retro

La nostàlgia també ha fet acte de presència en aquesta edició del Barcelona Games World: tornem a tenir una zona retro amb més de 300 màquines d’exposició, xerrades, i botigues on trobar articles ja gairebé dignes de museu.

A banda de les màquines recreatives on hem pogut recordar els primers videojocs de la NBA, SEGA, i un llarg etcètera, hi hem trobat consoles (com ara la atari o la PlayStation i PlayStation 2), i també amb la presència d’un dels pares dels més emblemàtics videojocs de la història: Toru Iwatani.

En una de les seves compareixences explicava que Pac-Man va esdevenir un èxit per al públic jove i masculí, però que el seu objectiu era arribar a tothom: tant al públic femení com al familiar. Ell volia que anar a un saló recreatiu no fos només cosa de nois, sinó una activitat d’oci familiar, per això va introduir a Ms. Pac-Man, amb intenció d’obrir aquest món a tothom que s’hi sentís atret.

En l’edició d’enguay Tori Iwatani ha estat guardonat amb el premi Barcelona Games World per la seva carrera i contribució a la indústria dels videojocs. També han estat premiats Kazuhiro Yamauchi (per la saga Gran Turismo) i de manera pòstuma Masaya Nakamura, fundador de Namco.

Namco (ara Bandai Namco) també ens ha volgut portar als seus orígens amb un extens espai habilitat com a museu, on hem pogut veure les diferents etapes de la empresa i un timeline amb els seus llançaments més coneguts.

Sobre l'autor

Marc Vila Tornamorell

Marc Vila Tornamorell

Del 94. Em mou la informàtica i la tecnologia. Amant dels videojocs i entusiasta de la cultura. De tant en tant li he d'arreglar l'ordinador a la meva tieta.