Proximitat

La Universitat Autònoma de Barcelona acollirà la Wikimedia Hackathon 2018

Escola Enginyeria UAB
Escrit per Miquel Orozco

La Wikimedia Hackathon és un dels esdeveniments més importants de la Wikimedia, entitat que gestiona la Viquipèdia, el qual reuneix desenvolupadors de tot el món amb l’objectiu de millorar la infraestructura tecnològica de la Vikipèdia i tots els seus projectes germans.

I és que en la cloenda de la Wikimedia Hackathon 2017 de Viena s’ha anunciat que la Universitat Autònoma de Barcelona serà l’amfitriona de l’edició de la Wikimedia Hackathon 2018. Aquesta edició té doble importància: per una banda serà la primera vegada que es celebra en una ciutat del sud d’Europa i per altra banda, s’ha escollit el nostre país fet que ajudarà a potenciar la Viquipèdia en català i donar més ressò a la nostra llengua. Anteriorment s’havia celebrat a Berlín (2011 i 2012), Amsterdam (2013), Zuric (2014), Lió (2015) i Jerusalem (2016).

Wikimedia UAB

La seu serà concretament l’Escola d’Enginyeria de la UAB. Aquesta facultat ja havia col·laborat anteriorment en diferents projectes de la Vikipèdia, com per exemple en el projecte Arqueopèdia, Viquiclàssics, Gestió de la qualitat i Sistemes Encastats.

Daniel Franco, Director de l’Escola d’Enginyeria de la UAB afirma a PCatalà que:

Per l’Escola i la UAB és una molt bona oportunitat per apropar el mon del voluntariat i la documentació oberta als nostres estudiants i investigadors, en molts àmbits de desenvolupament de la plataforma tecnològica que dona suport  a la Wikimedia, ja que aquesta plataforma és de gran sofisticació i incorpora els darrers avenços en cada aspecte: emmagatzematge, representació informació, distribució web, etc. També és una oportunitat per tota la UAB per apropar la Wikimedia a totes les disciplines del coneixement i ajudar a incrementar la quantitat d’articles en llengua catalana.

En l’edició actual de Viena que acaba de finalitzar ha acollit més de 250 participants de tot el món. En aquesta hackathon s’han presentat, entre altres projectes, els primers treballs d’un editor visual col·laboratiu i s’ha posat en marxa un programa de monitoratge.

També t‘interessarà:  Vilablareix acull aquest dissabte una nova edició de la Gitech

Veurem con evoluciona aquesta hackathon i si aconsegueixen posar-se al nivell de les anteriors edicions. Nosaltres no li traurem l’ull de sobre i us portarem les novetats que vagin sorgint.

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!