Microsoft SCEWC

El viatge al futur de Microsoft a l’Smart City Expo World Congress

Escrit per Miquel Orozco

Microsoft és una de les empreses estrella del Smart City Expo World Congress tant per la seva tecnologia com per tractar-se d’una empresa molt estesa entre la gent i que qualsevol moviment sobre IoT o Smart City que realitzi pot causar un gran impacte.

Els de Redmond han presentat diverses solucions sobre ciutats intel·ligents, algunes pròpies i d’altres en col·laboració amb altres empreses. Totes són solucions que ja han vist la llum o que en un futur molt pròxim ho faran. Farem un repàs de les principals i més destacades:

Ciutats més accessibles: Soundscape

El projecte Soundscape és una iniciativa de Microsoft, ILUNION i Fundació ONCE que integra les funcions dels Beepcons desenvolupats per ILUNION i d’un auricular de conducció òssia, creat per Microsoft, que emet so en 3D. L’objectiu és millorar la navegació en interiors i exteriors a persones amb discapacitat visual. Una altra de les solucions en que treballa per fer més inclusives les ciutats és Smart Cities for All (SC4A) de G3ic i World Enabled, que presenten un conjunt d’eines per ajudar les ciutats a avaluar els seus progressos pel que fa a accessibilitat a les TIC i inclusió digital per a persones grans o amb algun tipus de discapacitat.

Hexagon

Reconegut com el líder mundial en seguretat pública assistida per ordinador, Hexagon protegeix una de cada 12 persones a tot el món. La nova generació de programari d’Hexagon, juntament amb aplicacions mòbils de primers auxilis, permeten que els serveis d’emergència puguin comptar amb treballadors de camp capacitats per millorar les operacions i optimitzar la col·laboració, fent que les ciutats siguin més segures.

CityBeacon

La companyia ha mostrat a la fira la seva eina per a una comunicació amb el ciutadà més intel·ligent en forma de tòtem, anomenada CityBeacons, que, situada al carrer, ofereix vídeo vigilància, informació sobre pagaments i connexió amb els ciutadans, entre d’altres funcions. Aquest tipus de mobiliari urbà intel·ligent ajuda als ciutadans a buscar informació relacionada amb la ciutat, punts d’interès turístic, mapes, horaris de transport públic, demanar un taxi o simplement tenir connexió WiFi o realitzar una trucada de telèfon. Un tipus de connectivitat que ens recorda una mica el videojoc WatchDogs però tot apunta que el futur anirà per aquella línia.

GreenYng

Es tracta d’un altre dels partners espanyols presents a l’estand, que ha presentat una nova experiència divertida de gamificació perquè els ciutadans reciclin. Mitjançant el reciclatge de llaunes, les persones podran guanyar punts “Green”, atès que el sistema reconeix tant el nombre de llaunes com a la persona. Aquests punts es podran bescanviar posteriorment per diferents beneficis dins de la ciutat.

Vision Zero

Un projecte que ha unit a la ciutat de Bellevue amb la Universitat de Washington i Microsoft per analitzar en vídeo col·lisions de cotxes a diferents ciutats per predir on és probable que es produeixin futurs xocs i així evitar accidents de trànsit. El dashboard d’anàlisi en viu executa i presenta diferents recomptes direccionals de volum de vehicles en temps real i ofereix alertes sobre possibles anomalies.

Aquestes han estat només algunes de les solucions que Microsoft tenia exposades en el seu stand. Però també vull destacar una que està en funcionament i que s’ha implementat en la ciutat de Gandia que consisteix en que l’Ajuntament va instal·lar 13.000 fanals connectades amb control remot per a monitorizar l’ús d’energia a través de Microsoft Azure. Amb aquest moviment, la ciutat està estalviant un 80% de l’energia.

Imatges | Microsoft

Sobre l'autor

Miquel Orozco

Apassionat per les noves tecnologies i fundador de PCatalà, BlogsCat i Cardedeu.social, fent tot el possible per a que el català a Internet prosperi. La tecnologia, en català millor!