Proximitat

El Voluntariat per la Llengua ofereix aprendre i millorar el català amb la seva versió virtual

Raquel Casals
Escrit per Raquel Casals

La Direcció General de Política Lingüística busca constantment maneres de facilitar a les persones l’aprenentatge i la millora del català. Fa un temps us parlàvem d’una renovació d’uns dictats en línia, fet que es produeix de manera prou regular. Ara s’ofereix una nova manera, una actualització d’un mètode tradicional: el Voluntariat per la Llengua.

El Voluntariat per la Llengua té la funció d’ajuntar dues persones: una que domini el català i en vulgui ensenyar i una altra que en sàpiga una mica, però que tingui ganes de millorar-lo.  Així és com es formen les parelles lingüístiques, que sempre han resultat molt útils per a qualsevol idioma.

El funcionament d’aquesta unió de persones és d’allò més senzill. Cal que totes dues parts es posin d’acord per quedar un cop a la setmana durant una hora. Es tracta d’una activitat regular que s’allarga, com a mínim, fins a 10 setmanes seguides.

Fa ben poc i amb la voluntat d’arribar a més gent, un públic diferent i de diversos llocs, la Direcció General de Política Lingüística ha impulsat la versió virtual d’aquest programa. L’objectiu concret d’aquesta nova opció se centra sobretot en aquelles parelles lingüístiques “ben avingudes” que, per la raó que sigui, es troben a una distància geogràfica que no els permet trobar-se físicament.

També t‘interessarà:  El jurat ha deliberat: Els projectes guanyadors de la HackatH2On

La decisió sobre quin programa de videoconferència fer servir es troba únicament en mans dels voluntaris. Això de la mateixa manera que la plataforma a emprar: ordinador o dispositiu mòbil. El següent vídeo curt forma part de la campanya de difusió d’aquesta nova eina per fomentar el català:

Sobre l'autor

Raquel Casals

Raquel Casals

Pirata de Melêe Island, grammar nazi i fanàtica dels videojocs. La triforça m'ajuda a tenir cura del català.

Subscriu-te al butlletí de notícies de PCatalà

Estigues informat sobre les millors notícies sobre noves tecnologies i videojocs directament des de la teva safata d'entrada. Cada divendres t'enviarem un e-mail amb les notícies que has de conèixer per estar al dia!

Aquesta informació NO serà cedida a tercers