MWC18

WhattUp, la càrrega sense fils de veritat cada vegada més a prop

Dídac Barrena
Escrit per Dídac Barrena

Energous és l’empresa darrere de WhatUpp, el que podríem dir que és el primer carregador sense fils de veritat.

Carrega alhora tots els dispositius d’una habitació

WhattUpp consta de dues parts diferenciades: el transmissor i els receptors. Els transmissors són els encarregats d’emetre les ones de ràdio freqüència per tota l’habitació on es trobin. Són capaços d’emetre senyal fins a un radi de 4,5 m, més que suficient per tenir sempre carregant els aparells electrònics d’una habitació.

La tecnologia necessària per emetre aquestes ones es pot instal·lar a molts tipus de dispositius diferents, com per exemple, televisions, barres de so, altaveus o dispositius similars.

Exemple de transmissor i receptors.

Per altra banda, els receptors hauran d’incloure als seus circuits un petit xip de 3 mm per tal de poder funcionar amb aquesta nova tecnologia. Aquest xip s’encarregarà de transformar les ones de ràdio freqüència en corrent continu per mantenir sempre al 100% les nostres bateries.

Quins dispositius podríem carregar amb WhattUpp? Doncs bé, a la web dels desenvolupadors ens enumeren un munt d’exemples: teclats, tauletes, càmeres digitals, càmeres d’acció, comandaments a distància, altaveus, mòbils, polseres d’activitat, etc.

Xip receptor

Un producte per empreses

Cal esmentar que aquest producte no està destinat al consumidor, la seva estratègia és arribar a les grans marques i aconseguir que implementin la tecnologia de WhattUpp als seus dispositius. D’aquesta manera, si aconsegueixen suport per part de les empreses, podríem gaudir d’aquests avenços.

També t‘interessarà:  Land Rover llança un mòbil exclusivament per a aventurers

Durant el transcurs del MobileFocus Global, organitzat per Pepcom, hem pogut preguntar als seus creadors i, fins i tot, veure una petita demostració en directe.

A la petita zona de proves vàrem observar com un emissor camuflat dins d’un altaveu i d’un televisor era capaç de carregar un smartwatch i un comandament a distància.

Sobre l'autor

Dídac Barrena

Dídac Barrena

Del 94. Enginyer Electrònic, Industrial i Automàtic. Sempre al dia sobre tecnologia, apassionat de tot el que comenci per "smart" i amant dels jocs amb bona història.